Bohatý otec, chudobný otec - Je kniha nadčasová?

Stojí tento svetový bestseller za prečítanie? Autor knihy Robert Kiyosaki má svojský pohľad na svet financií a investovania. V čom s ním súhlasíme a v čom nie?

Ján Tonka | Podcasty | 2. december 2022

Bohatý otec, chudobný otec od Roberta Kiyosakiho je kniha, ktorá je veľmi populárna od svojho prvého vydania v roku 1997. 

Je to motivačná kniha o osobných financiách, ktorá sa zameriava na dôležitosť finančnej gramotnosti a na to, ako budovať bohatstvo. Táto kniha je plná príbehov, a preto sa ľahko číta

Robert Kiyosaki uvádza, že „bohatý otec“ ho naučil dôležitosti finančnej gramotnosti a budovaniu bohatstva, zatiaľ čo jeho „chudobný otec“ ho naučil dôležitosti tradičného vzdelania.

Bohužiaľ, kniha nie je dokonalá. 

Rady autora sú často príliš zjednodušené a nezohľadňujú zložitosť finančného sveta. Nerieši dôležitosť finančného plánovania a rozpočtovania. Hoci autor diskutuje o dôležitosti investovania, neposkytuje žiadne konkrétne rady, ako na to. 

Celkovo je Bohatý otec, chudobný otec zaujímavým čítaním, ktoré poskytuje niekoľko užitočných rád o finančnej gramotnosti a budovaní bohatstva. Knihu však odporúčame čítať s kritickým okom.

Viac už v podcaste alebo vo videu na YouTube:

KD3NphQIX5o

Ján Tonka
Ján Tonka
Head of Training
Kľučové slová
Rady a tipy
Zdieľaj článok
| |